Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Șirurile reprezintă un anumit tip de dată și sunt formate dintr-un set de caractere, numere, diverse simboluri. De obicei, ele sunt incluse între ghilimele duble sau simple. În CSS șirurile sunt utilizate pentru a specifica fontul sau pentru a include diverse texte în documentul HTML. De asemenea, utilizarea șirurilor în CSS pentru fonturi este justificată din dorința de a evita confuziile realizate de browser, în ceea ce privește interpretarea stilurilor CSS.

{jcomments on}

Exemplu:

font-family: “Verdana”, Geneva, sans-serif;

Din exemplul de mai sus, puteți observa că numele fontului este încadrat între ghilimele duble.Rolul acestor ghilimele duble este de a face browser-ul să interpreteze corect numele de font careva fi utilizat în documentul HTML.

Exemplu :

<html>
<head>
<title>Sir - CSS</title>
<style type="text/css">
body {

font-family: "Verdana", Geneva, sans-serif;

}
div::after{
content: "\"Lectii de Informatica\"";
background: yellow;
color: red;
}
</style>
</head>
<body>
<h1>Despre siruri in CSS</h1>
<div>Salut!</div>
</body>
</html>

Ce observăm din exemplul de mai sus?

Am inclus în documentul HTML textul : "Lectii de Informatica", deoarece am utilizat proprietatea content în cadrul selectorului div::after. Pentru a include textul respectiv între ghilimele am utilizat caracterul special \”. Fontul utilizat în documentul HTML este Verdana , deoarece am utilizat proprietatea font-family în cadrul selectorului body.

 

Descarcă lecţia scrisă:

Files:
siruri
Date 2013-12-04 Filesize 180.61 KB Download 230