Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă

Limbajul C este un limbaj de nivel înalt care permite manipularea biţilor, octeţilor şi adreselor – elemente de bază cu care operează calculatorul. Codul C este foarte portabil. Portabilitatea constă în posibilitatea de adaptare a software-ului pe diferite tipuri de calculatoare şi sisteme de operare.

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Programatorii pot realiza programe într-o varietate de limbaje de programare, unele dintre ele pot fi înţelese (sau pot comunica direct cu microprocesorul calculatorului) direct de calculator, iar altele necesită, intermediar, o  traducere pentru a putea fi înţelese de calculator. Ca urmare, aceste limbaje de programare pot fi divizate în trei grupe mari:

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Un calculator este un dispozitiv capabil să execute diverse calcule şi decizii logice, la viteze de  milioane (chiar miliarde) de ori mai repede decât oamenii. Un calculator personal puternic poate efectua într-o secundă atâtea calcule cât poate face un om într-o viaţă.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Limbajul C a fost creat de un programator, Dennis Ritchie, de la AT&T Bell. Limbajul C este rezultatul unui proces de dezvoltare care a început cu un limbaj mai vechi numit BCPL, apărut prima oară în Europa. Limbajul BCPL a fost dezvoltat de Martin Richards şi a influenţat limbajul numit B creat de Ken Thomson. Limbajul B a condus la dezvoltarea limbajului C în anul 1970.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Capacitatea de a organiza şi procesa informaţii este cheia succesului în societatea modernă. Calculatoarele sunt proiectate pentru a manipula şi procesa o cantitate foarte mare de informaţii, în mod eficient şi rapid. Dar, ele nu pot face nimic până când cineva le va spune ce să facă.