Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Limbajul de programare C# suportă tipul real cu precizie zecimală în virgulă mobilă aritmetică, numerele fiind reprezentate prin sistemul numeral zecimal, și nu cel binar. Astfel , precizia de stocare a zecimalelor este foarte mare în comparație cu tipurile float și double.

{jcomments on}
Tipul de numere reale cu precizie zecimală în C # sunt reprezentate pe 128-biti. Ea are o precizie de 28-29 zecimale. Valoarea sa minimă este de -7.9 × 10^28 și valoarea sa maximă este +7.9 × 10^28.

Valoarea implicită este de 0.0M sau 0.0m. Caracterul " m" de la sfârșit indică în mod explicit că numărul este de tip zecimal (pentru că în mod implicit în C# toate numerele reale sunt de tip double). Cel mai aproape număr de 0 care poate fi înregistrat în sistemul zecimal este ± 1.0 × 10^-28. Este evident că tipul cu precizie zecimală nu poate stoca numere foarte mari pozitive sau negative, nici valori foarte apropiate de 0. Totuși, acest tip este aproape perfect pentru calcule financiare deoarece reprezintă numerele ca o sumă de puteri de 10 și pierderi de rotunjire sunt mult mai mici decât atunci când se utilizează o reprezentare binară. Numerele reale de tip zecimal sunt extrem de convenabil pentru calcule financiare - calcul de venituri , taxe, impozite, dobânzi, plăți, etc.

Principala diferență dintre numerele în virgulă mobilă reale și numere reale cu o precizie zecimală este precizia calculelor și măsura în care valorile stocate sunt rotunjite. Tipul double ne permite să lucrăm cu valori foarte mari și valori foarte apropiate de zero, dar în detrimentul de precizie și de unele erori de rotunjire neplacute. Tipul zecimal acoperă o gama mai mică de numere, dar asigură o mai mare precizie în calcul, precum și absența unor anomalii cu numere zecimale.

Însă calculele efectuate prin utilizarea datelor de tip zecimal sunt mult mai lente decât calculele efectuate prin utilizarea tipurilor de date double. De aceea, utilizați datele de tip zecimal doar dacă este cu adevărat necesar.

Files:
tipul_real_cu_precizie_zecimala
Date 2014-05-12 Filesize 329.65 KB Download 170